Cloud, niet meer weg te denken

Cloud, niet meer weg te denken

Cloud, niet meer weg te denken

Cloud oplossingen het nieuwe generatie werken!

Het ICT landschap is de laatste jaren stevig aan het veranderen en het eind is nog niet in zicht. We kunnen nu al onze documenten online bewerken met Office 365 of Google docs, online boekhouden, bestanden online bewaren in Dropbox, OnDrive of Icloud. Cloud oplossingen worden steeds meer volwassener en bieden meer mogelijkheden voor bedrijven dan traditionele systemen.

Bedrijven hoeven hierdoor steeds minder te investeren in nieuwe infrastructuur en onderhoud van de systemen. De beschikbaarheid van systemen en het maken van back-up ligt nu in handen van de Cloud aanbieders. Tevens kunnen bedrijven besparen op de beheerskosten omdat ze minder eigen deskundigen in dienst hoeven te hebben. Terwijl de betrouwbaarheid toeneemt omdat Cloud aanbieders voor een goede beveiliging zorgen.

Standaard boekhoudsoftware

Veel leveranciers van boekhoud software zoals Exact, Visma (AccountView) en Afas leveren al langer versies van hun producten aan in de Cloud. De ontwikkeling in deze sector gaat hard en er zijn al veel leveranciers die zich alleen maar richten op het aanbieden van hun software in de Cloud.

Deze verschuiving heeft ook gevolgen voor ERP systemen. Gebruikers willen flexibel en gebruiksvriendelijk kunnen werken en organisaties willen af van dure en lange implementatie trajecten. Het leveren van eindeloze maatwerk aanpassingen hierop is niet meer van deze tijd. We willen snel kunnen inspelen op vragen van klanten en hier moet het systeem toegerust voor zijn.

Dit vergt wel een andere kijk op de huidige processen van een organisatie en hoe deze in te vullen is in de nieuwe generatie ERP systemen. Ook voor gevestigde ERP aanbieders vergt dit een grootte uitdaging daar zij niet gewend zijn om hiermee om te gaan. Uitdaging voor bedrijven is om de juiste Cloud leverancier te kiezen en een goede vertaling te maken hoe de huidige processen aangepast kunnen en moeten worden voor het ERP systeem. Begeleiding hierbij door een onafhankelijke partij helpt de juiste keuzes te maken.

CRM software

CRM software heeft zijn weg grotendeels al gevonden in de Cloud. De meeste systemen zijn alleen maar via het web te benaderen. Ook als een organisatie de CRM software in eigen beheer wilt houden zal het via en web browser moeten worden benaderd.

Dit geeft al aan dat straks al onze software alleen maar geschikt zal zijn voor het internet. U krijgt als ondernemer daarmee met andere vragen te maken dan tot nu toe. Hoe kunt u uw processen en werkwijze zo aanpassen dat ze passen binnen de ‘standaard’ software en hoe zorg ik dat mijn medewerkers leren werken met dit systeem. Terwijl u zich minder zorgen hoeft te maken over de beveiliging en betrouwbaarheid van het systeem aangezien de leverancier dat voor u doet.

Integratie

Integratie tussen de verschillende software systemen worden steeds meer gebruiksgoed. Integratie met Office365, Google, Business intelligence Tools (BI) is bij de meeste producten al aanwezig. Ook het opslaan van onze data in de Cloud wordt al door veel organisaties toegepast.

Het Cloud landschap is constant in beweging en JME-Consultancy volgt deze ontwikkeling op de voet en adviseert klanten in hun keuze de juiste oplossing te kiezen voor hun organisatie. Wij adviseren in praktische, flexibele oplossingen want wij geloven niet in complexe en dure software systemen.