Business Intelligence

Business Intelligence helpt uw bedrijf groeien

Elk bedrijf wil meer omzet en winst maken. Dat is immers het doel en bestaansrecht van een bedrijf. Om dit te kunnen bereiken is het van belang goed in kaart te brengen welke klanten en producten en/of diensten zorg dragen voor de groei van uw omzet en winst. Het is ook belangrijk te weten of de verwachte winst uit uw producten en/of diensten voldoen aan uw verwachting.

Business intelligence helpt u onderbouwde beslissingen te nemen

Elk bedrijf beschikt wel over een of meerdere bedrijfssystemen waar gegevens worden vastgelegd over klanten en producten en/of diensten. Door deze gegevens te analyseren met behulp van een Business Intelligence tool kunnen gegevens worden getransformeerd in stuur informatie.

Door deze informatie zichtbaar te maken met behulp van een Business intelligence tool zoals bijvoorbeeld Excel, maar ook geavanceerdere tools als Microsoft Power BI kan een bedrijf op vele manieren deze gegevens analyseren en de voor hun belangrijke informatie eruit halen.
De informatie kan ook per afdeling worden gepresenteerd met behulp van dashboards zodat een ieder de gegevens te zien krijgt die voor hun belangrijk is.

Neem onderbouwende beslissingen

Door gegevens zichtbaar te maken kunnen snel analyses worden gemaakt om uw omzet en winst te verbeteren. Deze informatie kan bijvoorbeeld door de afdeling verkoop worden gebruikt om uw klanten in kaart te brengen en te beoordelen zoals:

  • Wat zijn uw beste klanten en klantgroepen
  • Waar zitten uw klanten en wat zijn uw beste afzet gebieden
  • Welke producten en/of diensten worden het meest afgenomen

Uw productie afdeling zal weer op andere kenmerken de gegevens beoordelen zoals:

  • Hoe verhoud de voorcalculatie zich t.o.v. de nacalculatie
  • Is de bezettingsgraad van mijn productie optimaal, kan ik deze verbeteren
  • Kan ik de doorlooptijd en kwaliteit van het productie proces verbeteren

Ook de afdelingen finance en inkoop hebben ook zo hun eigen wensen tot bepaalde informatie.

Wilt u meer omzet en winst behalen, zorg dat u uw bedrijfsinformatie op de juiste manier analyseert zodat u een belangrijk hulpmiddel krijgt om te sturen. Business Intelligence helpt u om met uw bedrijf constant in beweging te blijven.