Gun uw ERP systeem ook een APK beurt

Gun uw ERP systeem ook een APK beurt

Gun uw ERP systeem ook een APK beurt

U bent gewend om bij uw smartphone of tablet regelmatig een update uit te voeren. Dit gaat vaak vanzelf bij apps of u moet opnieuw opstarten bij een systeem update. Vaak heeft u geen idee wat er verbeterd is, maar u gaat ervan uit dat het besturingssysteem of app weer voldoet aan de laatste eisen die gesteld kunnen worden aan veiligheid, gebruiksgemak en toepassingsmogelijkheden.

Bij uw ERP systeem gebeurt hetzelfde. Omdat de wereld constant in beweging is, komen er jaarlijks ook diverse nieuwe mogelijkheden bij in uw ERP systeem. Weet u echter wat deze wijzigingen zijn en wat de nieuwe mogelijkheden zijn waar u gebruik van kan maken?

Door u goed te laten informeren over de nieuwe mogelijkheden van uw ERP systeem, bent u in staat te bepalen wat voor u relevant is. Op die manier mist u geen kansen die u worden geboden door de nieuwe toepassingsmogelijkheden van uw ERP systeem.

Dit is niet de enige reden om uw ERP systeem om de paar jaar een check up te geven. In elk bedrijf zijn processen aan verandering onderhevig door veranderende economie, wensen van klanten of veranderingen in uw organisatie. Het is daarom van belang om regelmatig te controleren of uw systeem nog voldoet aan de verwachte wensen en eisen. Zijn de keuzes die u heeft gemaakt bij het in gebruik nemen van uw ERP systeem nog geldig? Gebruikt u het systeem nog op de juiste manier? Krijgt u de juiste informatie om te kunnen sturen?

 Werkprocessen

Tijdens de check van uw systeem is het ook raadzaam te controleren of uw werkprocessen nog voldoen aan de gewenste situatie. Verandering in uw ERP systeem moeten ook synchroon lopen met uw nieuwe of gewijzigde werkprocesen. Om optimaal te kunnen profiteren van nieuwe mogelijkheden die uw ERP systeem u biedt, kan het nodig zijn bepaalde manieren waarop u nu werkt aan te passen. Vaak kunt u op die manier kosten besparen doordat u efficiënter gaat werken.

Medewerkers

Niet alleen uw ERP systeem heeft te maken met veranderingen in uw organisatie. Ook uw medewerkers zijn hierbij betrokken. Het is in het van belang van uw organisatie om uw medewerkers niet te vergeten tijdens het periodieke onderhoud van uw systeem. Ook uw medewerkers hebben begeleiding en training nodig om zo efficiënt mogelijk met de veranderende processen te kunnen werken.

Een organisatie heeft regelmatig een APK beurt nodig om te controleren of zijn processen en systeem nog optimaal functioneren. Uw organisatie is daarom ook constant in beweging.