Een nieuw (ERP) systeem en nu?

Een nieuw (ERP) systeem en nu?

Een nieuw (ERP) systeem en nu?

Uw medewerkers zijn uw kostbaarste bezit

U heeft het allemaal goed geregeld, een nieuw (ERP) systeem laten implementeren waardoor u meer inzicht in uw bedrijfsvoering moet krijgen en waardoor uw klanten beter en sneller worden geholpen.

Maar is dit zo!

Vaak gaat het invoeren van een nieuw (ERP) systeem gepaard met vele veranderingen voor uw organisatie en medewerkers. In het proces wordt over het algemeen aangenomen dat de medewerkers zonder problemen zich met het nieuwe (ERP) systeem kunnen vinden en mee kunnen werken.
Het invoeren van een nieuw (ERP) systeem vraagt nogal wat van uw medewerkers en werkprocessen. Deze moeten vaak na implementatie met het nieuwe systeem gaan werken terwijl het werkproces verandert kan zijn. Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te schenken aan uw kostbaarste bezit in uw organisatie nl. uw medewerkers. Zij zorgen namelijk voor een belangrijk deel voor uw omzet en de klanttevredenheid.

Zorg dat uw medewerkers constant in beweging blijven door regelmatig te controleren of processen en werkzaamheden nog met elkaar zijn afgestemd.

Denk o.a. aan:

  • Zijn uw werkinstructies up to date
  • Zijn uw medewerkers voldoende op de hoogte van de mogelijkheden van het ERP systeem
  • Is de samenwerking tussen uw afdeling optimaal afgestemd om samen te werken met het ERP Systeem